Előrehaladott Prosztatarák Szenvedők Hamarosan Képes Lehet, Hogy Egy Kemoterápiás Szünet

Amikor a prosztatarák kikerül a prosztata mirigyből, és a test más területeire is kiterjed, azt mondják, hogy előrehaladott prosztatarák, és a kezelés sokkal nehezebb, mint amikor a rák a prosztata mirigyre korlátozódik.

Feltéve, hogy a rák nem terjedt túl messzire, és nem különösen agresszív, még mindig lehetséges nem csak a kezelés, hanem a gyógyítás is. Sok olyan esetben azonban, amikor a rák széles körben elterjedt, vagy különösen agresszív, a kezelés csupán a betegség progresszióját hátráltatja, és a lehető legjobb életminőséget biztosítja Önnek.

Jelenleg az egyik fő kezelések a fejlett prosztatarák intravénás kemoterápia gyakran egy docetaxal nevű gyógyszer. Ez egy nagyon hatékony gyógyszerkezelés sok beteg számára, és valóban visszatartja a prosztatarák progresszióját, és sok beteg számára meghosszabbítja az életet.

De nem anélkül, hogy a mellékhatások, amelyek közé tartozik a hányinger, étvágycsökkenés, hajhullás, valamint a fertőzés fokozott kockázata. Következésképpen itt találkozunk az egyik legnagyobb problémával az előrehaladott prosztatarák kezelésében.

Ahol egy olyan állapottal van dolgod

amely nem gyógyítható, és végül meg fog ölni, majd a rák előrehaladásának lassításával meghosszabbítod az életed, az nagyszerű, feltéve, hogy a kezelés ésszerű életminőséget biztosít számodra, és nem hagyja azt az érzést, hogy a kezelés rosszabb, mint maga az állapot.Sok prosztatarák betegek, akik gyakran a 60-as vagy idősebb, kemoterápia nem kellemes, de ez egy olyan ár, érdemes fizetni, amikor először kezdik a kezelést.

Azonban, ahogy a kezelés előrehaladtával és a mellékhatások elkezdődnek játszani a kép gyakran változik, és sok beteg hamarosan elkezdi megkérdőjelezni, hogy megéri-e vagy sem. Természetesen erre a kérdésre sosem egyszerű a válasz, és a beteg, a családja és az orvosa közötti vita tárgyát kell képeznie.

Sokan közülünk ismerik ezt a forgatókönyvet, vagy a saját személyes betegség tapasztalataink, vagy a tapasztalat, hogy a család egy tagja közeli barátja ebben a helyzetben, és tudni fogja, csak túl jól, hogy milyen nehéz lehet az idő.

Ennek az alagútnak a végén azonban fénysugár alakulhat ki

Mivel a metasztatikus, androgén-független prosztatarákban szenvedő betegek jelentős csoportját érintő vizsgálatok arra utalnak, hogy sok beteg képes lehet kemoterápiás vakációra anélkül, hogy a kezelés jelentős kárt okozna. Más szóval, néhány hét kemoterápia után, és amikor a mellékhatások tényleg arra várnak, hogy leessen, egy időre leállíthatja a kemót, és esélyt adhat a testének, hogy felépüljön egy kicsit, mielőtt folytatná a kezelést.

Természetesen még korai, és még senki sem tudja pontosan, hogy a kemoterápiás Ünnepek milyen hosszúak lehetnek, vagy milyen gyakran vehetik be őket, de sok előrehaladott prosztatarákos beteg esetében ez a kismértékű előrehaladás a kezelésben, nagy különbséget tehet a világban.

A túl sok ember szenved előrehaladott prosztatarák kemoterápiás kezelés lehet rosszabb, mint maga a betegség. Most azonban tanulmányok bizonyították, hogy lehet, hogy egy rövid kemo nyaralás.

LEAVE A REPLY